01
/
01
/
Daniel Krásný

Králem sociálního parketu

Pozitivní příklady jsou tou nejlepší inspirací. V každý práci. Na sociálních sítích společně vzhlížíme k zahraničním vzorům. Tiše závidíme, jakej důraz tam na ně značky kladou a jak by bylo super, kdybychom tu všichni jeli na podobnejch vlnách.

O to víc mě ale baví, když se pozitivní příklady objeví i u nás. Ostatně, snažím se o ně i já se svým týmem v Socialsharks. Dneska mám ale chuť chválit ostatní. Konkrétně jeden pozitivní příklad zapojení trendů, kterej mi loni přišel zatraceně fajn a kterýmu bych vmžiku vlepil takovýho českýho sociálního Oskara.

Ta inspirace se jmenuje Stardance – Když hvězdy tančí a jejich Facebook mě loni bavil ze všech nejvíc.

Kašlu na typická agenturní „kdo to dělal, jak to dělal a kolik za to dostal“. Jde mi vyloženě o výsledek. A zapojení možností, které Facebook momentálně měl.

Zkratkovitě.

Mrkněte se na tenhle stream.

Přímý přenos skončil, my vás ale ještě na chvíli pustíme do zákulisí. Užijte si poslední okamžiky #StarDance8!

Zveřejnil(a) StarDance dne 10. prosinec 2016

Ta idea je supersprávná. Fotky ze zákulisí jsou jedna věc, přímý pokračování toho, co se v sále děje bezprostředně poté, když se vypnou kamery? K nezaplacení. Můžete namítat, že to celé vypadá tak nějak neprofi. Že je kameraman vidět v zrcadle a občas je to toulání, než najde někoho na rozhovor, krutě dlouhý. Ale to je prostě život. A správnej livestream by přece měl bejt trošičku bez scénáře.

Z tohohle příkladu je vlastně vidět, jak málo stačí. Jen trpělivost, kameraman a snaha reagovat na to, kam se chtějí lidi v komentářích podívat. Není to mistrovství světa ve wow videích. Ale je to vono. Představte si, že jste fanoušek Stardance. Žádná blbá fotka, a dovolím si tvrdit, že ani jeden živej přenos, nedokázal za celej podzim víc hodit diváka přímo do centra dění.

Co chybí k totální spokojenosti? Snad aby na tenhle stream upozornil na konci televizního pořadu přímo Marek Eben.

Navzdory tomu si s tím vším Česká televize pohrála víc než dobře. Videochat s vypadlými soutěžícími neprobíhal v Sama doma na nějakým ohavným compu vzadu, ale rovněž prostřednictvím Facebook Livestream. A to mě bavilo. Stejně jako další jejich videa, který jsou natočený prostě perfektně. S formátem vhodným pro mobily, uzpůsobená tomu, že je lidi uvidí bez zapnutýho zvuku.

Kdo myslíte, že je před živým přenosem více nervozní? Lucie nebo Manu?

Zveřejnil(a) StarDance dne 15. listopad 2016

 

Takže doporučuju se zpětně mrknout a inspirovat se. Tady totiž výjimečně někdo přemýšlel nad platformou, navzdory tomu, že jí nikdo v televizních přenosech neprotlačil na scénu.

Dobrá práce, Česká televize.

Superstaři a Talenti, nechť zhynou závistí.